Gratis SEO scan ontvangen? 💻


Je gegevens konden niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Bedankt! We hebben je aanvraag ontvangen.

Ontvang een SEO scan

SEO is constant aan het veranderen en het algoritme wordt steeds complexer. Onderneem vandaag nog actie om aan de slag te gaan met je SEO. Deze SEO scan zal je helpen met het verbeteren van je SEO en zo meer sales en/of leads te krijgen via Google.

SEO scanner

Ben jij benieuwd hoe je SEO op je website ervoor staat? Dan kan het laten doen van een SEO scan een goede oplossing zijn. Bij deze scan van je website worden verschillende belangrijke SEO-factoren bekeken door onze scanner. Op basis van deze scan van onze scanner komen hier SEO-verbeterpunten uit voor je website. Bij verbeterpunten kun je denken aan 404 pagina’s, onnodige 301 redirect, problemen met je HTTPS, of je robots.txt bestanden op de juiste manier zijn ingesteld, je sitemap.xml en nog veel meer factoren die je organische posities mogelijk kunnen beïnvloeden.

Op basis van deze SEO scan kun weer hard aan de slag om je website nog beter te maken en nog aantrekkelijker te maken voor zowel je bezoeker als voor Google. Dit verbeteren van je website kun je zelf doen of dit kun je door ons laten doen. Wil je dit door ons laten doen? Neem dan zeker contact met ons op!

Gratis SEO scan uitvoeren

Je SEO verbeteren

Tegenwoordig is het enorm belangrijk om goed zichtbaar te zijn online, omdat steeds meer mensen gebruik maken van het internet. Om deze reden is het belangrijk dat je SEO in orde is, zodat je mooie organische posities kunt bemachtigen. Om je SEO optimaal te maken heb je inzicht nodig in je website.

Een SEO scan biedt dat inzicht. Hierdoor kun je precies zien hoe goed website presteert in op het gebied van SEO en waar verbetering nog mogelijk is. Hieronder zullen wij een factoren doornemen die wij nauwkeurig bekijken tijdens deze SEO scan. In deze SEO scan kijken we naar verschillende dingen. Van indexeerbaarheid tot lokalisatie, om jouw website zo SEO optimaal mogelijk te maken.

Indexeerbaarheid

Een belangrijk aspect van elke SEO scan is het beoordelen van de indexeerbaarheid van je website. Als je website niet goed geïndexeerd kan worden, dan zul je natuurlijk nooit hoog in de organische zoekresultaten kunnen verschijnen. Tijdens deze scan kijken wij naar belangrijke elementen zoals:

  • 404- en 5xx-pagina’s: Dit zijn foutpagina’s die bezoekers en zoekmachines kunnen tegenkomen, wat wijst op missende of foutieve interne of externe links binnen je site.
  • Sitemap en robots.txt: Bestanden die zoekmachines helpen te begrijpen welke pagina’s geïndexeerd moeten worden en hoe je site is gestructureerd. Deze dingen zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat zoekmachines zoals Google je website correct kunnen crawlen en indexeren.
Website structuur analyseren

Redirects

Redirects zijn noodzakelijk voor het belangrijk van de SEO waarde bij gewijzigde URL’s. Bij de scan wordt er gekeken naar dingen zoals:

  • 301 en 302 redirects: Permanente en tijdelijke redirects die de overdracht van SEO-waarde beïnvloeden.
  • HTTP en HTTPS versies: Zorgen voor een beveiligde verbinding is belangrijk voor zowel gebruikers als zoekmachines.
  • WWW en non-WWW versies: Een goede consistentie in URL-structuur is belangrijk voor de optimale indexering.

Code en Technische Factoren

Technische SEO-elementen, zoals mobielvriendelijkheid en dubbele canonical tags, spelen een belangrijke rol voor je SEO. De technische kant gaat over het hebben van een responsieve website en het correct gebruiken van bijvoorbeeld canonical tags.

Technische SEO factoren bekijken met een SEO scanner

URL’s

Ook zullen alle URL’s in de SEO scan bekeken worden. De structuur en lengte van URL’s zijn belangrijk voor zowel gebruikers als zoekmachines. Te lange URL’s kunnen verwarrend zijn voor zowel gebruikers als voor zoekmachines.

Links

Een gezond linkprofiel is ook belangrijk voor je website. In deze SEO scan controleren wij onder andere op:

  • Gebroken links: Deze bieden een slechte gebruikerservaring en belemmeren de crawl-efficiëntie van zoekmachines.
  • Te veel links: te veel links kan de linkwaarde verminderen en de tekst moeilijk leesbaar maken voor gebruikers en zoekmachines.
  • Dofollow externe links: Deze moeten met zorg gebruikt worden om de autoriteit van je site te behouden.

Afbeeldingen

Afbeeldingen verrijken content, maar elke afbeelding moet een relevante alt-tekst hebben voor zowel SEO als toegankelijkheid. Naar dit soort dingen word ook gekeken door onze gratis SEO scanner.

On-Page SEO

Elementen zoals lege titeltags zijn gemiste kansen voor je SEO-optimalisatie. Onze grondige SEO scan identificeert deze dingen ook om de zichtbaarheid van je pagina mogelijk te kunnen verbeteren.

On page SEO analyse

Pagina snelheid

Een snelle laadtijd verbetert niet alleen de gebruikerservaring, maar het is ook een rankingfactor. De SEO scan zal ook de snelheid van je website bekijken en mogelijke verbeteringen vertellen.

Lokalisatie

Als laatste wordt er ook gekeken naar de taalversies van je website. Voor meertalige sites is het belangrijk om de juiste taalversies correct te implementeren. Dit helpt Google om de juiste versie van je site aan de juiste gebruikers te presenteren.

Een grondige SEO scan, uitgevoerd met aandacht voor deze factoren, kan de zichtbaarheid en prestaties van je website al flink verbeteren. Door te focussen op zowel de grote lijnen van SEO als de fijne details, zorgen we ervoor dat je website niet alleen gevonden wordt, maar ook nog eens een optimale ervaring biedt aan je bezoekers.

SEO scan laten doen

Het kan ook zijn dat je door een andere partij een SEO scan wilt laten doen. Deze scans zijn in veel gevallen betaald. Enkele grote SEO tools waar je een SEO scan kan doen zijn bijvoorbeeld: Neil Patel, Ahrefs, SEMrush, SEranking en Screaming Frog.